Galen Rapp

Galen Rapp

Nakon drugog mjesta u Bostonu, Amerikanac Galen Rapp napokon je uspio pobijediti na svojoj prvoj utrci World Majors serije 2017 Chicago Marathon. Pobijedivši sve svoje suparnike, Rapp je postavio novi osobni rekord 2:09:20.

Shalane Flanagan

Shalane Flanagan

Flanagan (36) donijela je pravu poslasticu svim Amerikancima jer je postala prva predstavnica SAD-a u 40 godina koja je pobijedila na maratonu u New Yorku. I premda ima ozbiljno iskustvo u prošlosti (drži američke rekorde na 3000m i 5000m u dvorani, te 15 km na autocesti, također je osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2008. na 10000m), ovo je njezin prvi veliki uspjeh u sportskom životu . Obratite pozornost i kladite se na nju u budućnosti.

Tirunesh Dibaba

Tirunesh Dibaba

Simpatična atletičarka iz Etiopije samouvjereno je pobijedila Chicago, 2 minute ispred najbliže suparnice. Osvojila je i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici na 10000 m. Tirunesh je jedna od najtitulatiranijih trkačica na planetu: ima 3 zlatne olimpijske medalje i 5 naslova svjetske prvakinje.

Wayde Van Niekerk

Wayde Van Niekerk

Južnoafrički atletičar imao je uspješnu godinu: na Svjetskom prvenstvu u Londonu pobijedio je na 400 metara i osvojio drugo mjesto na 200 metara. Podsjetimo, 25-godišnji Van Nikerk drži svjetski rekord u utrci na 400 metara 43.03s, koji je postavio na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Također vrlo isplativa opcija za klađenje.

Jeffrey Kairui

Jeffrey Kairui

Nakon trijumfalne pobjede na Bostonskom maratonu, u kojoj je Kirui za 21 sekundu pretekao Amerikanca Galena Rappa, Kenijcu je pošlo za rukom još jedno značajno postignuće, osvojio je ovu dugu stazu na Svjetskom prvenstvu s rezultatom 2 sata 8 minuta 27 sekundi.

Jocelyn Jepkosgei

Jocelyn Jepkosgei

Ova 23-godišnjakinja, koja nikada nije osvojila čak ni prvenstvo Kenije (u reprezentaciju je dospjela zahvaljujući trećem mjestu), prošle je godine brzo izbila u trkačku elitu. A 1. travnja 2017. na Praškom polumaratonu uspjela je pokazati jednostavno fantastičan rezultat 1:04:52, što je postao novi najbolji rezultat. Tijekom utrke popravila je rezultate i na distancama od 10 km (30:05), 15 km (45:37) i 20 km (61:25). U rujnu iste godine Prag je ponovno doživio novu Joisilen postignuće od 10 km na autocesti za 29:43. No, to nije sve, au listopadu je na polumaratonu u Valenciji Jepkosgei popravila svoj rekord na 1:04:51. Tako je mlada Kenijka ukupno uspjela postaviti šest planetarnih rekorda za 2017. godinu! Možete se kladiti ne samo na njezine pobjede, već i na postavljanje novog rekorda.

Mary Keitany

Mary Keitany

Trostruki pobjednik New Yorka Keitani postavio je novi svjetski rekord pobjedom u Londonu s 2:17:01. Marija je postala vlasnica rekorda, unatoč tome što najbolje vrijeme u trci među ženama ima Britanka Paul Radcliffe (2:15:25). Potonja je to ipak pokazala uz pomoć muških pacera koji su je pratili gotovo do ciljne vrpce. Kenijski trkači, poput Eliuda Kipchogea, počašćeni su nagradom AIMS-a za najboljeg maratonca kao najbolji trkač 2017. godine.

Sada znate na koga se najbolje možete kladiti i pobijediti svaki put!